_________________________________________________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________________________________________________

13 Temmuz 2012 Cuma

Kitap : SUN TZU / Savaş Sanatı


Daha önce izlediğim Savaşçı filminin bana bir kitabı hatırlattığını söylemiştim ve bugün o kitaptan bahsetmek istiyorum. 
Ben bu kitabı 2 yıl önce yani 2010 yılında okuyup bitirdim. Hani bazı eşyalar vardı yırtmak / atmak / yakmak istersiniz, kötü anılarınızı barındırır; bu kitap da benim için öyle bir şey. Kaç defa elim gitti, kaç defa vazgeçtim bilmiyorum. Yapamadım işte, kıyıp atamadım. Öyle enteresan öyle farklı bir kitap ki vazgeçemedim bir türlü, kitaplığımdan eksilmesine gönlüm razı olmadı.
200 sayfalık bu kitabı yer yer sıkılsam da 1 gecede bitirmiştim. Sakin kafayla ve iyi bir ruh haliyle okumazsanız hiçbir şey anlamayacağınızdan eminim. Kitabın ön sözünden tutun da son sayfasına kadar her satırı ayrı bir mesaj dolu, altını çizdiğim yıldızladığım çok yer var. 
Hayatın her anı her saniyesi bir savaş bizim için; en başta kendimizle savaşıyoruz. İşte bu kitap da benzetme yolu ile size yol gösteriyor. Bazen o benzetmeleri anlamak, gerçek hayattan herhangi bir şeyle bağdaştırmak çok zor olsa da kendinizi kitabın büyüsüne bıraktığınızda "aaaa bu örnek yaşadığım şu olaya ne çok benziyor." gibi tepkileriniz oluyor :)  En azından benim için öyle oldu.  
Kitap hakkında çok fazla şey söyleyip merak unsurunu ortadan kaldırmak istemiyorum, içindekiler dahil bir çok şeyi aşağıdaki fotoğraflarda görebilirsiniz.


Fotoğraflar : 






Kısaca : TAVSİYE EDERİM :)


2 yorum:

  1. iletişim sorununa da çözüm bulabilirmiyim bu kitapta:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bahsettiğin şey insanlarla doğru/sağlıklı iletişimse, evet :) insanları ve hayatı anladıktan sonra bu sorunda ortadan kalkıyor zaten. bu kitap gizli mesajlarla dolu ve biraz derine inildiğinde anlatılmak istenen şeyi çok iyi anlayabiliyor insan

      Sil

Bunlara da bir bakın :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...