4 Yumurta
2 Su Bardağı Şeker
2 Su Bardağı Süt
1 Paket Vanilya
1 Paket Kakao
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
Malzemelerin sırasına özen göstererek bir karıştırma kapında hepsi homojen bir hal alana kadar mikser yardımıyla karıştırınız.. Daha sonra oluşan bu karışımdan 1,5 su bardağı ayırınız..
Oluşan homojen karışımın içerisine;
2 Paket Kabartma Tozu
9-10 Yemek Kaşığı Kadar Un
ekleyerek tekrar mikser yardımıyla birkaç dakika karıştırınız.. Karışımın tamamını fırın tepsisine dökünüz..
NOT: "ÇİLEK" mevsimine girmişken bundan yararlanmamak olmaz diye düşünerek, tepsiye küçük küçük doğranmış çilekler serptim. Daha önce de süt yerine vişne suyu kullanarak farklı bir tat denemiştim. (ikisi de çok güzel oldu)
NOT: "ÇİLEK" mevsimine girmişken bundan yararlanmamak olmaz diye düşünerek, tepsiye küçük küçük doğranmış çilekler serptim. Daha önce de süt yerine vişne suyu kullanarak farklı bir tat denemiştim. (ikisi de çok güzel oldu)
Önceden ısıtılmış 170° lik fırında 45 dk. pişiriniz..
Döndürmek için fırından çıkarttığım anki hali.. |
Başka bir kaba ayırdığınız 1,5 bardaklık karışımın içerisine yarım su bardağı kadar süt ekleyiniz.. 45 dk. sonra fırından çıkmış olan kekin üzerine eşit dağılmasına özen göstererek karışımın tamamını dökünüz.. Kekin tüm karışımı emmesini ve ılınmasını bekleyiniz..
Kekiniz ılık bir hal aldıktan sonra dilimleyebilir ve soğuma bırakabilirsiniz..
Afiyet Olsun.. J
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder