_________________________________________________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________________________________________________

1 Nisan 2012 Pazar

MAKYAJ FIRÇASI :)



Fırçalar makyajı kolay uygulanabilir hale getirmek için yapılmıştır. Yanlış fırça ile hayatı kendinize zorlaştırmayın. :)
İster lif dokudan, ister sentetik ve naylon türevi, ister doğal kıllardan üretilmiş olsun her fırça farklı bir işe yarasın diye tasarlanmıştır.
Profesyonel makyajcılar, iyi ürün kadar doğru fırça seçmenin de ne kadar önemli olduğunu söylüyorlar…
Temel makyaj fırçalarını tanıyalım:

1. Kapatıcı sürmek için fırça
Yüzdeki kıvrımların, burun kenarları, çene altları, göz pınarları, kaş kenarları gibi ulaşılması zor girinti çıkıntılarına ulaşma imkânı verir. Aynı zamanda bu tarz kılları olan bir fırçayla, yüzdeki küçük bir bölgeye kapatıcı da uygulayabilirsiniz. Sivilce ve lekelerin üzerlerine kapatıcı, kırmızı damarları örtmek için (baz)taban uygulamasına yarar ince işleri tende düzenlemek için kullanılır.
2. Allık fırçası
Geniş, yuvarlak bitişli ve meyilli kesilmiş tüyleriyle, tam gereken miktarda allığı elmacık kemikleri üzerine bırakmak için bu şekil verilmiştir. Çıkıntılı yüzeye “eşit” miktarda toz allık ancak bu şekilde tasarlanmış bir fırçayla yayılabilir. Yassı, küt sert kıllı bir fırçayla allığı lekeler yaparak sürersiniz! 
3. Kaş tarama fırçası
Bu diş fırçasına benzeyen fırça sayesinde, iyi taranmış ve kılları hizaya sokulmuş net kaşlara sahip oluruz. Bu da çok net bir bakışın ilk şartıdır. 
4. Gölge yapmak için far fırçası
Bir tutam yumuşak ince tüylerden oluşan, ucu da yuvarlakça kesilmiş tüylerden oluşan bu tarz fırçalar, göz kapağına yayacağınız farı tam gerektiği kadar almak üzere yapılmıştır. Fırçayı farın üzerine çok hafif hareketle dokundurun, yeterli miktarı tüyleri arasında alır.İki ayrı renk farın birbirine karışması gereken hatların üzerinde, “süpürme” hareketini bu fırçayı kullanarak yapabilir, iki rengi birbirine yumuşak bir geçişle yedirebilirsiniz.
5. Eye liner fırçası
Mükemmel bir çizgi çekmenin en doğru yolu bu ince yassı ve yarı yumuşak kıllardan oluşan fırçayı kullanmaktır. Kalem gibi çizgi bırakır ama kalemden daha yumuşak, daha doğal bir hat verir. İster kuru, ister ıslatarak kullanabilirsiniz. Islak kullanılan farlar kirpik dibinde daha koyu ve kalıcı bir hat yapacaktır. Bu fırçayla, ıslatarak kirpik dibini belirleyebilirsiniz. Islatılmış farlar, likit eyeliner kadar sert bir hat yapmaz. Daha buğulu göz çerçeveleri yapmak için kalem gibi kullanılan bir tekniktir… Günlük makyajda akıllıca, çok kullanışlı bir doğal uygulama yapmanıza izin verir. Hele hele kalem çekmekte zorlananlar ve zigzag yapanlar için can simidi bir fırçadır.
6. Fondöten uygulama fırçası
Yüz üzerinde her yerde eşit yayılmış bir fondöten için ideal fırça şekli budur. Yassı, geniş, ucuna doğru kıllar inceltilmiş ve deri üzerinde yumuşakça kayması için tasarlanmıştır. Kılları çok sık ve ince olduğundan ipeksi bir dokunuşla fondöteni yaymanıza yardımcı olur. Hafifçe sivrilen uç kısmı girinti çıkıntıları da boyamanıza izin verir. Krem, pat ve likit fondötenleri bununla sürmelisiniz. Evet, fondöten süngerle de sürülüyor ama bunu deneyin, bakın farkı nasıl gözünüzle göreceksiniz! Süngerle fondöten sürerken yüzeyde oluşan mini çizgiler fırçayla asla olmaz.
7. Toz pudra uygulama fırçası
Pofuduk ve yumuşak duruşuyla kadınların en sevdiği fırça olduğu için, yanlış da olsa allık uygulamasında bunu kullanan çok kadın vardır. 2 Numaradaki fırçayla bunu karşılaştırın… İki numaradaki Allık fırçasının daha kısa kıllı, “ucunun” tam elmacık kemiğinin genişliğini kavrayacak kadar yuvarlatılmış olduğunu göreceksiniz. Toz pudra fırçasının tüyleri daha uzundur, daha seyrektir ve çok hafif bir hareketle yüze toz pudra yayması için seyrek kıllı tasarlanmıştır. Eğer toz pudra fırçasını “allık fırçası” gibi kullanmak isterseniz ne olur? Yanaklarınıza orantısız koyuluklar yaparsınız! Çünkü ucu tıraşlanırken yanak için değil, yüzün geniş yüzeyine uygulama yapmak için şekillendirilmiştir.
8. Göz kapağı-far fırçası
Tombul yumuşak kılları, seyrekçe toplanmış bir demet halindeki bu fırçayla, tüm göz kapağına geniş uygulamalar yapabilirsiniz. Göz kapağına baz uygulamak için idealdir. Tek renk far sürüp,  bir maskarayla tamamlayıp, dışarı koşarak çıkan hanımların baş elemanı olmaya aday bir fırça.
9. Ruj uygulama fırçası
İğ biçiminde, sert kıllardan ama ucu hafifçe sivriltilerek yapılmış bu fırça ruju dudağa hem daha net bir hatla uygulamak, hem de rujun dudak çizgilerinin arasında fazla birikinti yapmasını önlemek amacıyla tasarlanmıştır.Fırçayla ruj uygulandığında engin daha doğal bir duruşu olmasının sebebi budur. Kesin hat ve gerektiği kadar ürün uygulanması için fırça yardımı şart. Çünkü biz kadınlar, ruj sürerken dudak üzerinde bir kaç kez sticki gezdirmeye meyilliyiz ve bu da kalın ve sevimsiz bir tabaka oluşturur. Ruju fırçayla sürerken, önceden çekilmiş dudak kalemini hattını da yumuşatmış, daha doğal bir görünüm elde etmiş oluruz…
10. Far renklerini harmanlama fırçası
Açık ve koyu renkleri farların birbirlerine yumuşakça geçiş yapması için süpürme hareketi yaparak kullanılır.

Umarım faydalı olmuştur..
Makyajlı günler..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlara da bir bakın :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...