_________________________________________________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________________________________________________

4 Ağustos 2012 Cumartesi

AL / OKU

Evettttt, artık benim de bir listem var :D
Konuyu en başa saracak olursak; uzun zamandır Yolun Neresindeyim? blogunu sıkı takip edenler arasındayım.. :)  Ben öyle her posta yorum yapan takipçilerden falan değilim aslında ama takip ettiğim blogların yayınlarını da kelimesi kelimesi dikkatlice okurum.. Bu blog da onlardan biri benim için hatta birinci sırada bile diyebilirim :)
Blog açmadan önce (6-7 ay önce..) bir gece saat 12/1 gibi Japonya hakkında çeşitli yazılar okuyordum internetten. Kendimi bildim bileli en büyük hayalim Japonya / Çin gibi ülkeleri gezmek.. Zaman zaman internetten resimlere bakar, araştırmalar yaparım.. Tam da öyle bir günde rastladım bu bloga.. Kaç saat bilgisayar başında kaldım hiçbir fikrim yok.. Blogdaki ilk posttan son posta kadar tüm yazıları büyük bir keyifle okudum :)
Tanınan bir blogger olduğu ve tanımayanların da linke tıklayarak kendisi hakkında bilgi sahibi olabileceği için blog sahibinden bahsetme kısmını es geçiyorum müsadenizle..
Ancak kendisi hakkında söylemek istediğim ve bu postu oluşturma sebebim şudur ki kendisi tam bir kitap aşığı :)   Japonya'da ve Türkiye'de birçok kitabı var ve kendisine bu konuda kesinlikle hayranım.
Blogunda gördüğümden beri yapmak istediğim ancak üşendiğim bir şey vardı ki sonunda gerçekleştirdim :)
Şöyle ki; kendisi kitap görünce dayanamayanlardan ve alıp okumadığı / okumaya fırsat bulamadığı birçok kitabı var.. Bilenler bilir bir kitabı alırsınız, okunmak için sıra bekler bekler durur.. Ama sonra ya o kitabı unutursunuz ya da yeni aldığınız kitaplar hep önüne geçer.. İşte bende de aynı dert var maalesef.. Kitaplığımda okunmayı bekleyen onlarca kitap var ve ben yeni kitaplar almaya devam ediyorum.. Öyle çok büyük bir kitaplığım olduğu söylenemez ama aldığım kitapları okumamış olmak beni rahatsız ediyor..
Ben de geçtim kitaplığımın karşısına okumadığım / yarım bıraktığım / yeniden okumak istediğim kitapların bir listesini çıkardım.. Sonra bununla da yetinmedim merak ettiğim, bir yerlere not aldığım kitapların isimlerini de toplayarak bu listeye ekledim..
Sonunda benim de bir "Al / Oku" listem oldu..   :)
Not : Blog sahibini tanıyorsanız ya da incelerseniz göreceksiniz ki aynı anda birden fazla kitap okuyabiliyor. Bu özelliğini çok kıskandığımı belirtmek isterim :(   Maalesef ben bir kitaba başladığımda birkaç gün ara verirsem bile en azından 1/2 sayfa geriden başlamak zorunda olan, yoksa kitabı anlayamayan bir insanım.. Bir de aynı anda birden çok kitap okusam ne olur kim bilir :D
Neyse efendim hal böyle olunca yarım bıraktığım kitapları bitirme sürem çok daha uzun oluyor ve bu da benim canımı sıkıyor..
Öncelikli amacım (şuan okumakta olduğum kitap bittikten sonra)  kitaplığımdaki yarım bıraktığım ve okumadığım kitaplara zaman ayırmak.. Elbette listemde almayı düşündüğüm kitapları herhangi bir yerde görürsem dayanamaz alırım :D  Ama en azından onlar okunmak için biraz daha beklemek zorunda kalacak ve ben diğer kitaplarımla ilgilenebileceğim..
Bir dip not daha düşmek isterim : Listede arkadaşlarımdan alıp okuduğum kitaplarda yer alıyor.. Ben bir elinde kalem bir elinde kitap olan tiplerdenim :D  Yani kitabı çizerek okumak, notlar almak hoşuma gidiyor. Ehh doğal olarak arkadaşlarımdan aldığım kitaplarda bunu gerçekleştiremiyor olmak beni üzüyor. Üstelik okuduğum her kitabın kitaplığımda yer almasını istiyorum :)  Bu nedenle arkadaşlarımdan alıp okuduğum kitapları da listeye ekledim ve onlarda kütüphanemde yer alacak.. :)






Elimde olan kitapları + ile işaretledim ve okuyup bitirdiğim kitapların üzerini çizmeyi düşünüyorum.. Arkadaşlarımdan alıp okuduğum kitaplarınsa üzerlerini çizmedim; alınca belki tekrardan okumak isterim düşüncesiyle :)


Evet, bence tüm kitap severlerin ve kitaplığında okunmayı bekleyen kitapları olanların yapması gereken bir uygulama..
Not : Tabi ki takip edilesi bir blog :)






Merak Edenler İçin
Blog
Facebook

Tumblr

6 yorum:

  1. Bu uygulamayı çok sevdim.. :] Yolun neresindeyim? adlı blog ile da sayende tanıştım biraz gezeceğim.. :] Unutmadan bana da beklerim. :]
    http://bayanbilen.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. merhabalar :)
    mımledım sızı sevgıler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilk mimim oldu :) en kısa sürede cevaplayacağım :)

      Sil
  3. Kitaplara ve liste yapmaya ben de bayılırım, keyifli okumalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim :)
      evet, blogda gördüm listeleri ancak ben sürekli yeni kitaplar ekledikçe bitmez bu liste :)

      Sil

Bunlara da bir bakın :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...