_________________________________________________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________________________________________________

25 Mart 2012 Pazar

Film ≈ The Machinist

Biraz da film paylaşmak hiç de fena olmaz diye düşündüm.


Vizyon tarihi: 4 Mart 2005 
Yapım : İspanya
Yapım yılı: 2004  
Yönetmen: Brad Anderson 
Tür: Gerilim
Süre: 102 dk 

Özet: Trevor Reznik bir fabrikada işçidir. İşi sadece tekdüze değil, aynı zamanda yıpratıcı ve çok da gürültülüdür. En ufak bir dikkatsizliğin korkunç bir kazayla cezalandırılacağı türden bir iştir. Oysa, Trevor hiç bir şeye konsantre olacak durumda değildir; çünkü bir yıldır hiç uyumamıştır. Trevor gecelerini, Marie isimli garson kızla buluştuğu hava limanındaki kafeyle; sokak kızı Stevie'nin apartman dairesi arasında gidip gelerek geçirmektedir.
Trevor'ın tuhaf hayatı bir de evindeki buzdolabının üzerinde şifreli mesajlar bulmaya başlayınca iyice esrarengiz bir hal alır. 
Yönetmen Brand Anderson, obsesyon, paranoya ve şüphe ekseninde dönen filmini çekerken Kafka ve Dostoyevski'den etkilendiğini pek gizleme gereği hissetmiyor.Christian Bale Trevor rolü için 3 ayda 28 kilo vermeyi göze almış.

Evet oldukça enteresan bir film.. Yalnız ufak bir uyarıda bulunmak isterim "Film, çok ağır.."

Ne olursa olsun benim için filmin sonu çok önemli derseniz, izlemenizi tavsiye ederim. Oldukça garip olaylar arka arkaya gelişirken filmin sonunu hayal etmek zorlaşıyor. Tam bir şeyi çözdüm derken yeni bir sır çıkıveriyor ortaya. Başlarda sıkılsanız da kesinlikle pes etmeyin, sonuna kadar izleyin ve sonunda "boşa zaman kaybı" dedirtmeyecek bir film olduğunu görün..

İyi seyirler.. 


Filmden kareler :







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlara da bir bakın :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...